A Carrier HVAC megoldásai hotelek és kórházak számára

A szállodák különböző vendégkört szolgálnak ki, változó felhasználási körülmények és területek mellett – a recepciótól a szaunáig, a medencétől a vendégszobákig. Megbízható HVAC rendszerekre van szükségük a kórházaknak is ahhoz, hogy megfeleljenek a higiéniai és a kényelmi elvárásoknak a műtőktől a kórtermeken át a váróhelyiségekig.

E magas elvárásokat a Carrier hatékony és megbízható termékei képesek kielégíteni; az intézmények vezetői, vendégeik és pácienseik számára is.

Szabadhűtés
Az egészségügyi, illetve vendéglátó egységekben a hűtési igény akár folyamatos is lehet, 24 órában, a hét minden napján, egész éven át. A szabadalmaztatott Carrier DX szabadhűtési rendszerrel felszerelt berendezésekkel érezhető energiamegtakarítás érhető el, méghozzá etilén-glikol felhasználása, extra hőcserélők és vezérlők felhasználása nélkül.

Hővisszanyerés
A hővisszanyerésre számos megoldást kínálunk. Például magas hatékonyságú hővisszanyerőket a légkezelőkben, melegvizet előállító hűtőköri hővisszanyerő hőcserélőket folyadékhűtőkben, amelyekkel csökkenthető a fűtési energiafelhasználás.

Levegő minőség
A Carrier megoldásai segítségével jól szabályozott mikroklíma hozható létre, illetve tartható fenn. Beállítható a hőmérséklet és a páratartalom, beltérben is biztosítható a megfelelő levegő minőség (szűrési fokozatok, széndioxid szint kezelése).

Használati meleg víz
A szállodákban és kórházakban változatos helyeken van szükség folyamatos meleg víz ellátásra. Számos Carrier hűtőberendezés alkalmas a hővisszanyerésre nagyon magas vízhőmérséklet mellett. Ezzel az energiával elő lehet fűteni a meleg víz tartályt, melyet normál esetben a hagyományos kazánok fűtenek. További energiatakarékos megoldást biztosít a külön erre a célra szolgáló magas hőmérsékletű hőszivattyú, amely akár 68°C fokos melegvíz előállítására is képes.

Az alacsony zajszint előnyei
A szállodában a vendég az elsők között találkozik a légkondicionáló, a szellőző- illetve fűtőberendezéssel, attól függően, hogy milyen az adott térség éghajlata vagy éppen milyen évszak van. Ezek a berendezések végigkísérik a szállodai tartózkodást. A Carrier fan-coil megoldásai és levegőt befúvó és elosztó anemosztátjai a vendégeknek megfelelő csendes, pihentető környezetet biztosítanak.

A hőszivattyúk széles választéka (5-5000kW)
A Carrier olyan, kifejezetten fűtési rendszerekhez használható hőszivattyúkat tervezett, illetve vezetett be a piacra, amelyek magas szintű energiahatékonyságot biztosítanak hűtés és fűtés közben is, a kültéri időjárási viszonyoktól függetlenül: mínusz 20-tól plusz 46°C fokig.

Korszerű hőmérséklet-szabályozók
A visszatérő vendégkör kialakításának feltétele, hogy egyénre szabott szolgáltatásokat kínáljunk. A Carrier könnyen használható, esztétikus felhasználói felületei olyan energiagazdálkodási rendszereken alapulnak, mint az AquaSmart® vagy a WebCTRL®. Ezek teszik az egyedi klímabeállításokat költséghatékonnyá és érzékennyé. A Carrier portfóliójában a felhasználói felületek széles választéka érhető el. Másfelől, a Carrier eszközei könnyen és helyben integrálhatók az épületfelügyeleti rendszerekbe is. A Carrier® PlantCTRL™-nak köszönhetően az HVAC rendszer optimális vezérlésével a tulajdonosok és üzemeltetők csökkenő energiafelhasználást érhetnek el, folyamatosan biztosítva a megfelelő kényelmet és levegőminőséget.

Tudjon meg többet itt arról, hogyan találkoznak az Ön, légkondicionálással összefüggő igényei és a Carrier irodai megoldásai!