Optimális teljesítményt nyújtanak a legkülönbözőbb kereskedelmi vagy ipari felhasználási területeken.

A 164-528 kW közötti hűtőteljesítményt nyújtó AquaSnap 30RBM és 30RBP folyadékhűtők a legjobb ár-érték arányú megoldást kínálják azon kereskedelmi és ipari felhasználók számára, akiknek fontos az alacsony beruházási költség, az optimális teljesítmény és a kimagasló megbízhatóság.

• Vízoldali szabadhűtés

Ez az opció különösen alkalmas lehet adatközpontok vagy ipari folyamatok hűtési feladatainak ellátására. A kompresszorok üzemidejének csökkentésével jelentős energiamegtakarítás érhető el a téli időszakban.

• DX hűtőkörön belüli szabadhűtés (Carrier szabadalom)

Alacsonyabb hűtési igénnyel rendelkező helyeken alkalmazható a Carrier által kifejlesztett szabadhűtő rendszer, amely egy vagy mindkét hűtőkörön beépített szivattyú segítségével tartja fennt a hűtési folyamatot. Nincs szükség glikol használatára, extra leválasztó hőcserélőre. Mindezek eredménye az alacsonyabb beruházási költség és energiamegtakarítás.

• Részleges vagy teljes hővisszanyerés

Kondenzációs hő visszanyerésével hűtött folyadék előállításával egy időben “ingyen” meleg vizet nyerhetünk. Hűtőkörönként szerelt túlhevítési hőt hasznosító “desupeheater” hőcserélőkkel a kondenzációs hő egy részének hasznosítására vagy a kondenzátor hőcserélőkkel párhuzamosan beépített hőcserélőkkel megoldható a teljes hővisszanyerés.

Az Eurovent-tanúsítvánnyal rendelkező új AquaSnap-generáció kétféle változatban érhető el:

  • Az AquaSnap (30RBM) verziót teljes terheléssel történő működésre optimalizáltuk, kis méretének és integrált kivitelének köszönhetően csekély beruházási költséggel telepíthető. A hideg és meleg éghajlatra tervezett AquaSnap különböző kiegészítőkkel felszerelve -20 és +52 °C között üzemeltethető.
  • Az AquaSnap Greenspeed® (30RBP) verziót részterhelésre optimalizáltuk, és olyan körülmények közé ajánljuk, ahol a magas ESEER/IPLV értékek az alapelvárások közé tartoznak. A változó fordulatszámú kondenzátor-ventilátorokkal és változó fordulatszámú szivattyúval felszerelt AquaSnap Greenspeed® modell kimagaslóan jó részterheléses teljesítményt, ezáltal a folyadékhűtő teljes élettartama során alacsonyabb üzemeltetési költségeket kínál. A részterhelés során mérhető alacsony zajszint pedig nagy előnynek számít az olyan területeken, ahol a csendes üzemelés is alapkövetelmény. Amellett, hogy hatékonyan és csendesen működik, az AquaSnap Greenspeed® már alapkiépítésben is alkalmas akár -20 és +48 °C közötti üzemeltetésre is.

További információ és technikai részletek itt találhatók!

A Carrier AquaSnap folyadékhűtői a jelenleg elérhető legjobb technológiai megoldásokat alkalmazzák:

  • Az ózonréteget nem károsító, csökkentett tömegű hűtőközeg
  • Scroll kompresszorok
  • Változó fordulatszámú Greenspeed® ventilátorok (a 30RBP modelleknél)
  • Novation® rendszerű mikrocsatornás kondenzátor hőcserélők új alumíniumötvözettel
  • Alacsony vízoldali ellenállású lemezes hőcserélők
  • Automatikusan alkalmazkodó, mikroprocesszoros vezérlés intelligens Greenspeed® rendszerrel
  • Touch Pilot vezérlés opcionális internetes kapcsolattal és színes, érintőkijelzős kezelőpanellel
  • A különböző opcióknak köszönhető további energiamegtakarítás: direkt elpárologtatású hűtőkörön belüli szabadhűtés opció, vízoldali szabadhűtés opció részleges vagy teljes hővisszanyerés

Mindkét AquaSnap-sorozat kiegészíthető integrált hidraulikus modullal, aminek köszönhetően a beszerelés olyan egyszerű műveletekre korlátozódik, mint az elektromos bekötés és a be- és kimenő vízvezeték csatlakoztatása (Plug&Play rendszer). A hidraulikus modul nem növeli az alapkészülék méreteit.

Lépjen kapcsolatba magyarországi partnereinkkel, és találja meg az Ön vállalkozása számára legmegfelelőbb megoldást!